Leta i den här bloggen

söndag 27 februari 2011

Nu behövs bara en praktisk väska till hela pärket

Jag har fallit för restelsen att köpa en liten och smidig smartphone.
Det finns ingen hejd på vad den ska kunna göra, surfa, navigera, fota, ladda upp och spela musik och film, spela MMSa, Twittra, blogga, facebooka, maila..................... osv........osv........Allt!!!

Det enda problemet är att jag inte begriper någonting av hur den fungerar?

Av någon anledning ställer den in sig default på Baskiska, ett språk jag inte ens visste fanns. Om jag lyckas få i väg ett SMS är texten helt obegriplig. Häromdagen blev jag först avslängd av bussen efter att ha misslyckats med att köpa SMS biljett, sedan ringer en gammal vän allvarligt oroad över SMSt hon fått med texten: HRRGHR frohhh A55 72190... Jag hade inte en aning om att jag lyckats sända mitt desperata försök att köpa biljett till någon annan.
Adressboken är obegriplig. Jag kommer inte ut på internet. Och jag hittar vare sig miniräknaren eller anteckningboken. Om jag av en slump lyckas svara när det ringer är personen kvar i luren flera timmar efteråt, eftersom jag inte har listat ut hur man lägger på.
Häromdagen skulle jag fota en häst som nosade på T. Det var så sött! När jag väl lyckats låsa upp kameran var både T och hästen på annat håll. Och inte lyckades jag ta någon bild sedan heller.
Alltså har jag fått packa min gamla mobil som jag kan ringa på. En gammal hederlig filofax och penna, en separat kamera. en miniräknare., ett USB minne. Kartboken utriven ur en gammal telefonkatalog, ett USB minne.... Osv Och naturligtvis min nya fantastiska smartphone! Nu behöver jag bara en lagom väska att bära runt allt i.

Hudförändringar

Nu så här tre år efter andra SCT börjar T få hudförändringar på handryggarna samt underbenen.
Att det varit väldigt kallt och torrt ute samt att han går på simskola en ggr/vecka är naturligtvis med och påverkar, men han har ändå fått ganska extremt. På höger hand har huden spruckit och blöder. Jag smörjer och smörjer och hade fått ned det mycket när jag kom på att det skulle fotas.





Någon som känner igen detta? Är det försenad GVHD, skador efter strålningen, eller vanliga eksem? bör man göra något mer än att bara smörja?

lördag 12 februari 2011

treårschimerism

Sjukhuset har ringt om blodchimerismen T tog på treårskontrollen.

Recepient ej påvisbar i alla tre mätta celltyper CD3, CD19, CD33.

Storebror verkar hålla greppet om det blod som lämnar bemärgen.
Problemet till viss del med Ts blodchimerism är att Ts egna myeloida celler inte mognar för att släppas ut i blodet. Chimerismen i blodet har därför alltid hitintills varit bättre än i märgen.
Visst är det ändå trevligt med en 100% donator, men det jag litar på är ändå HB. Så länge Hb ligger bra och inte trappar ned är jag nöjd.

Någon crista vill sjukhuset inte göra. Och jag kan nog hålla med om det, ingen ide att hålla på och söva och bråka med T i nuläget, bara för att veta säkert.

tisdag 8 februari 2011

Microsoft som livcoach

Har ni tänkt på att Microsoft i Sverige givit sig in i mer djupa frågor?
Som stressad och med beslutsångest får ialla fall jag nervösa sammanbrott varje gång jag öppnar en ny flik och ställs inför den lösningsfokuserade frågan:

VAD VILL DU GÖRA NU?

Jag vet nämligen inte riktigt, en kopp kaffe kanske vore gott? Kanske träffa några vänner? Resa bort? Aldrig mer behöva oroa mig?!

Har Microsoft med det att göra och kan faktiskt de ordna det?

Treårskontroll

Det är så mycket som händer på jobbet just nu. På något sätt räcker jag bara till för det och den aboluta vardagen. Såpass att jag på ett medvetet plan glömt att T skulle på treårskontroll.
Eftersom Max finns så missade vi inte tiden, annars hade jag nog förträngt den.

Hur som helst var det ungefär som vanligt
T är nu 108 cm lång
Sticket i fingret hamnade snett och blodet rann under hans smutsiga naglar innan de fångade upp det. Hittar de någon märklig jordbakterie behöver man alltså inte ligga sömnlös.

Tidsstrul på ögonmottagningen. Fullständigt hopplöst. Inte en gång under alla år har det fungerat med tiden där.

En underbar ST läkare.
Provsvaren var som de varit de senaste åren. HB 121. Reticolocyter 26. Diffen har jag inte ens läst, men leukocyterna låg en bit över 9

Tandläkaren hittade ett hål i en kindtand, så nu tar specialisttandvården över helt och hållet.

En stunds lek på lekterapin .
Det var nog en större anspänning än jag trott för efter detta har jag varit så trött….
T verkade också påverkad av anspänningen och somnade i bilen på väg hem.